ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iOS Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Results 1 to 4 of 4

Thread: Very bad lag can't use the program ARTRAGE 4.5.9

  1. #1

    Very bad lag can't use the program ARTRAGE 4.5.9

    I am using Mac OS 10.11.4 I just updated to this version I am not sure if this is the cause but I cannot paint using the app anymore. When I paint there is a lag. It makes using the software almost impossible. I am using the latest Artrage 4.5.9

  2. #2
    Just tried again seems to happen with water color brush

  3. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    939
    Hello itsallaboutp
    Interesting, Iím not seeing any additional lag on my system and the watercolour brush is still quite usable.
    It is possibly the most CPU intensive brush, especially at larger sizes and Iíve also found that being zoomed a long way out from the canvas can make the lag worse at times too.
    So unless you have a really fast CPU then some lag is normal with it Iím afraid.
    On my system an ArtRage canvas set to 4950x3510pixels (prints to A3 @300ppi) is about as large as like to go using the watercolour brush. Beyond that and the lag starts to get a bit much for me.
    A possibility if itís been a sudden change in performance could be that your tablet or mouse driver needs updating to match your system. As far as my Wacome Intuos4 goes thatís Driver 6.3.15-3.
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 5.0.5 ~ 15" Macbook Pro
    + 22" HD Monitor ~ macOS 10.12.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M and a Spyder4Pro (to keep the colours true!)

  4. #4
    Quote Originally Posted by markw View Post
    Hello itsallaboutp
    Interesting, Iím not seeing any additional lag on my system and the watercolour brush is still quite usable.
    It is possibly the most CPU intensive brush, especially at larger sizes and Iíve also found that being zoomed a long way out from the canvas can make the lag worse at times too.
    So unless you have a really fast CPU then some lag is normal with it Iím afraid.
    On my system an ArtRage canvas set to 4950x3510pixels (prints to A3 @300ppi) is about as large as like to go using the watercolour brush. Beyond that and the lag starts to get a bit much for me.
    A possibility if itís been a sudden change in performance could be that your tablet or mouse driver needs updating to match your system. As far as my Wacome Intuos4 goes thatís Driver 6.3.15-3.
    It is better now. No lag

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •