ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iPad Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Results 1 to 4 of 4

Thread: Mega lag after a few minutes?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3

    Mega lag after a few minutes?

    Scenario: I'm doodling along just fine, Rage running nice and smooth. But about 5-10 minutes into my session, it goes into lag-o-rama mode. Draw a line, pause. Draw another line, pause. The stroke still happens nice and smooth, but it has to sit and contemplate it for a second before it'll respond again. The only way to fix this is to save, close, and re-open Rage. Which is really obnoxious when working on a large project that takes 30 seconds to save and another 30 to load.

    It happens after a shorter time on large pictures, but even on a screen-sized sketch session it comes on eventually.

    Any idea what could be causing this?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ambient Design
    Posts
    3,839
    ArtRage may be getting very large undo files in your temp directories. If your drive is running out of space or needs to be defragmented that will slow ArtRage down.
    AndyRage's mantra for graphics engine code:
    "Sure - how hard can it be?"

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3
    Ah that could be the problem. Haven't defragged in a long time. I'll try it and see if it helps.

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    New Zealand
    Posts
    50
    Always a bit hard to tell if you don't post computer spec, OS, RAM and spare HD space.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •