Results 1 to 6 of 6

Thread: question on sticker brush behaving weird

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    1,949

    question on sticker brush behaving weird

    I have this sticker brush I used before, a few years, and another iMac, ago..
    But now if I paint a few times lightly stroke over stroke, I get this weird looking 'color blob' on top of my strokes...

    What can I do to solve this ? (ARTRAGE4, Mac OS is Catalina 10.15.7)

    Click image for larger version. 

Name:	Schermafbeelding 2020-10-12 om 13.47.04.jpg 
Views:	9 
Size:	27.5 KB 
ID:	100177
    Last edited by hanzz; 10-13-2020 at 12:56 AM.
    Just say: "Rage It", because we already know it's art.

    My ArtRage 3 and 4 Gallery------My Site ------- BROWSE MY BOOK

  2. #2
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,326
    Hello hanzz,
    The Sticker Spray brush itself is still the same as it was back in the day and at first glance that looks more or less as I would expect for a low opacity brush, with more paint saturation happening where the strokes cross.
    Could you describe more how you were expecting it to look or behave?
    Is that a brush you could share for testing? Iím still on Mojave (I even have Snow Leopard on an old Mac!) and have AR4 as well as AR6 and could show you how it looks on those.
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 6.1.1 ~ 15" Macbook Pro
    ~ macOS 10.14.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    1,949
    Yes, This is a brush that is ,since it's creation ,on the official ArtRage page. A brush I created, and that has served me very well. You can find it here. The picture next to it is a painting I did with it. So I know for a fact that the brush is OK.

    https://forums.artrage.com/showthrea...-Sticker-brush

    I know it's not the brush, it's something to do with ArtRage and my iMac. Just don't know what it is.....
    Just say: "Rage It", because we already know it's art.

    My ArtRage 3 and 4 Gallery------My Site ------- BROWSE MY BOOK

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,326
    Thanks for the link hanzz
    So hereís what I get with your brush head (I called it 'Skin' for want of a better name!) and using your Spray Variation settings in both AR4 & AR6.
    I don't know what Spray Settings you used but you can see mine; Spray Rate @95% and Autofllow; Off
    Not sure if it could be a factor, but you can also see the pressure setting I always use for my pen when using AR too.

    Click image for larger version. 

Name:	AR4.jpg 
Views:	11 
Size:	79.5 KB 
ID:	100185
    Click image for larger version. 

Name:	AR6.jpg 
Views:	10 
Size:	101.3 KB 
ID:	100186
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 6.1.1 ~ 15" Macbook Pro
    ~ macOS 10.14.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    1,949
    Thanks, works much better now, but when applied heavily it's still there.
    Thanks for your help though....
    Just say: "Rage It", because we already know it's art.

    My ArtRage 3 and 4 Gallery------My Site ------- BROWSE MY BOOK

  6. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    1,949
    I have to place a correction here, I'm sorry for not having been complete. It also happens with other brushes. In this example it is the airbrush..So it must be my system...
    Click image for larger version. 

Name:	Schermafbeelding 2020-10-14 om 08.00.59.png 
Views:	7 
Size:	403.9 KB 
ID:	100189
    Just say: "Rage It", because we already know it's art.

    My ArtRage 3 and 4 Gallery------My Site ------- BROWSE MY BOOK

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •