Results 1 to 8 of 8

Thread: Text options on Artrage 6 Upgrade

  1. #1
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    Thumbs up Text options on Artrage 6 Upgrade


    Now upgraded from Studio pro to 6, I discover the ttf fonts that 6 reads from my win10os ttf's are basically a choice of ONE.
    Times.

    I'm hoping that a fix will be in a 6upgrade, due shortly perhaps?. But in the meanwhile can I use my old studio pro AR version and transfer text into 6 As a kind of workaround???

    Is there a process to deal with this?

    Or, can I open a folder for separately downloaded ttf's to store in the AR6 folder?????

    Is there a 6 upgrade coming out soon??

    Thanks for any insight on this 6 version text set back

    Last edited by Wolfgang; 08-18-2020 at 09:28 AM.

  2. #2
    Hi Wolfgang!

    Are you sure? There are only Times-Presets in the Presets Window, that is true. But you should have most of your fonts, installed under Windows, appearing in the Tool Settings Window of the Text Tool (as shown in the screenshot below). You have to click on the menu Font (on my Screenshot Font: Altitude Pro). Than the Window Select Font appears.
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by Somerset; 08-18-2020 at 10:35 AM.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6
    Mine comes up looking like this;
    Looks like its not finding my win 10 fonts.


    Click image for larger version. 

Name:	scrnShotTextproblem.jpg 
Views:	14 
Size:	108.9 KB 
ID:	99653

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,322
    Hello Wolfgang,
    You seem to have the Text Presets window open there. If you are wanting to access the fonts on your system you need to do it via the Text Tool panel itself.
    On the Text Tool panel click on the button bearing the currently selected font. This should then bring up the list of available fonts found on your system.
    You can use Presets for easy access to often used fonts but these are just lists in effect, to tell AR what to load. The actual fonts themselves will still be in the default font location for your system, not inside AR.
    Name:  Screenshot 2020-08-18 at 19.46.16.png
Views: 39
Size:  80.9 KB
    Last edited by markw; 08-19-2020 at 07:01 AM.
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 6.1.1 ~ 15" Macbook Pro
    ~ macOS 10.14.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M

  5. #5
    If you can't find the Settings Panel, open the View Menu. Tool Settings is the seventh item. Or press Ctrl+Alt+O. The Tool Settings Panel is the basic Panel to make adjustments for every active tool. These adjustments can be saved as Presets, if you want to work with exactly these adjustments again later.
    Last edited by Somerset; 08-19-2020 at 08:23 AM.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6

    Finding text

    Thanks much for your help!

  7. #7
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6
    Got it !! TY Much!

  8. #8
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    6
    TY much got it

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •