Results 1 to 7 of 7

Thread: Can't save

  1. #1
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    2

    Can't save

    Hi, I'm new to artrage. Every time I try to save a painting I get this message.

    "An error ocurred on attempting to read/write data from/file a stream. Artrage could not construct a file reference for the requested file. You may need to restart the application."

    What can I do to fix this?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1,993
    This error can be caused by several things - memory, file permissions, damaged files - and basically means it can't finish what it is doing. Can you tell me:

    1) What operating system and version of ArtRage you are using?

    2) If you are able to save to a new location (e.g. the desktop)?

    3) If you can use File > Export... instead?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    2
    Thanks for the reply.
    1)I'm using Artrage lite and Windows 7 professional
    2)I can't save in any location2
    3) I can't export. This is the message I get "Artrage expected an image file but did not recognise the format of the selected file. Please chose a different image.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1,993
    Okay, can you try opening ArtRage by right clicking and choosing 'run as admin'? (it sounds like it isn't being given permission to access anything).

    If that doesn't work, we might need to do some more advanced troubleshooting, which will be easier if you email us at [email protected]

  5. #5
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    2
    I have the same problem on my lenovo yoga book (win10) with arlite version, pls help

  6. #6
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,683
    Hello talc and welcome to the ArtRage forums
    Sorry to hear you’re having problems
    Dose it fail to save in all locations on your system? And have you tried Hannah’s suggestion above, about running as Admin?
    If so and it’s still failing, as Hannah suggested it might be better for you to contact Ambient Design support directly, here: [email protected]
    Hope you can get it sorted soon
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage Vitae 7.1.4 ~ 15" Macbook Pro
    ~ macOS 10.14.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M

  7. #7
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    2
    hello, tx for answer, yes I tried to log a admin but still the same

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •