ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iOS Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: NO FLIP CANVAS ?! Really?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    POLAND, Poznan
    Posts
    104

    Exclamation NO FLIP CANVAS ?! Really?

    Fast "flip" is one of the most important features for every artist to have!
    I will not update from 4.5 to 5 until it will get fixed.



    cheers
    WORKSTATION : Intel Quad Core i7 4790K, 32 GB RAM, GTX 970 MSI, 2x SDD + 5 TB HDD, INTUOS PRO MEDIUM, 2x DELL IPS 24'' ,Canon Eos 7D, Software: Photoshop Cs 6, Painter 12 Anniversary Ed. , Artrage 4.5 etc.


    MY PF: http://www.megamodels.pl/arturjutkowiak/portfolio/1#p

    PROMO: https://www.youtube.com/watch?v=M_JQOSsdYF0

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Columbus/Ohio/USA
    Posts
    1,559
    when you "select layer content" in the layer panel, you are presented with a menu giving you the possibility to flip left to right and up and down,in the same menu is the rotate option. Hope this helps?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    POLAND, Poznan
    Posts
    104

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by Rondo View Post
    when you "select layer content" in the layer panel, you are presented with a menu giving you the possibility to flip left to right and up and down,in the same menu is the rotate option. Hope this helps?
    Thanks, no. I want FAST keyboard shortcut:

    H: horizontal flip

    V: vertical flip
    WORKSTATION : Intel Quad Core i7 4790K, 32 GB RAM, GTX 970 MSI, 2x SDD + 5 TB HDD, INTUOS PRO MEDIUM, 2x DELL IPS 24'' ,Canon Eos 7D, Software: Photoshop Cs 6, Painter 12 Anniversary Ed. , Artrage 4.5 etc.


    MY PF: http://www.megamodels.pl/arturjutkowiak/portfolio/1#p

    PROMO: https://www.youtube.com/watch?v=M_JQOSsdYF0

  4. #4
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Columbus/Ohio/USA
    Posts
    1,559
    have you checked the set key short cuts in the "edit" menu? (bottom)

  5. #5
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Australia
    Posts
    2,004
    Quote Originally Posted by arturjutkowiak View Post
    Thanks, no. I want FAST keyboard shortcut:

    H: horizontal flip

    V: vertical flip
    You have that in AR5 - H: horizontal flip, V: vertical flip - only stays 'flipped' while holding down the key.
    June.

    Oh God of homeless things, look down
    And try to ease the way
    Of all the little weary paws
    That walk the world
    today.
    -
    Unknown.

    http://enug66.deviantart.com/gallery/

  6. #6
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    1,855
    As mentioned above, H and V will flip the view. To flip the content, select the paint using Transform (there are several ways depending on what you want to select and how you like working), then you can either use the menu options*, or just press H and V as needed and it will flip the active content.


    * (ArtRage 5 has a much better menu with quick flip buttons and the option to set scale and rotation number. You might want to download the demo and play around if the Transform workflow is important to you)
    Ambient Design Tech Support & Community Manager

    This is not my signature.

    Go forth and read the tutorials. Also, check out the featured artists!

  7. #7
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    300
    How does one flip the entire content of the canvas - all layers?

  8. #8
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    937
    Hello DarkOwnt,
    Go to Edit > Transform All Layers…
    Once the Transform dialog box is up, hit the H or V keys.
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 5.0.5 ~ 15" Macbook Pro
    + 22" HD Monitor ~ macOS 10.12.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M and a Spyder4Pro (to keep the colours true!)

  9. #9
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    300
    Thanks markw...

    Does not seem to flip entire content (paint and empty) canvas, just the sub-selection of painted areas.

    Does this mean I need to fill a layer to cover the entire canvas first?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    937
    Sorry DarkOwnt but I’m not sure what you mean there
    Transform All Layers effects all content/layers making up the picture.
    Could you expand a bit perhaps about what’s not working as you expected?

    In the meantime, one more thing…
    I would also say, that if you want a slightly quicker way to flip your painting, and if your tablet preferences will let you, you could set one tablet key to send AR all the commands at once, necessary to flip the whole painting.
    On my Intuos4 tablet I have set an onscreen key that will send the following 3 commands to ArtRage; Shift+cmd+A (Transform All Layers…), H (Flip horizontal), Enter (confirm Flip Horizontal command)

    Note; By default AR dose not have a shortcut set for ‘Transform All Layers…’ so you will need to set one in AR’s ‘Keyboard Shortcuts’ preferences first.
    Name:  FlipPaintingCommand.png
Views: 76
Size:  28.7 KB
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 5.0.5 ~ 15" Macbook Pro
    + 22" HD Monitor ~ macOS 10.12.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M and a Spyder4Pro (to keep the colours true!)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •