ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iOS Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Results 1 to 4 of 4

Thread: Add Samples to Collection - How to Recover them?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    302

    Add Samples to Collection - How to Recover them?

    Created and named a few samples.

    Then "Added Samples to a collection"

    Created under group "Samples" and I gave it a name.

    How can I recover them?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    939
    Hello DarkOwnt,
    Click on the Samples Panel menu icon; Replace Samples > Select From Collection… Then in the panel that opens look for the collection you added your samples to.
    If you were saving the colours outside of AR’s file structure, then use the ‘Load From Disc…’ option to navigate your system to the desired file.

    Name:  Screen Shot 2017-03-17 at 17.50.17.png
Views: 63
Size:  148.5 KB
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 5.0.5 ~ 15" Macbook Pro
    + 22" HD Monitor ~ macOS 10.12.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M and a Spyder4Pro (to keep the colours true!)

  3. #3
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    302
    Quote Originally Posted by markw View Post
    Hello DarkOwnt,
    Click on the Samples Panel menu icon; Replace Samples > Select From Collection… Then in the panel that opens look for the collection you added your samples to.
    If you were saving the colours outside of AR’s file structure, then use the ‘Load From Disc…’ option to navigate your system to the desired file.

    Name:  Screen Shot 2017-03-17 at 17.50.17.png
Views: 63
Size:  148.5 KB
    Very oddly enough, whenever I start AR5, the first time I try to "Add to Collection" nothing happens. There is nothing to find either using Select from Collection or select from Disk.

    During the same session, if I try to Add to Collection once again... THEN it succeeds in creating a .col file... and I can access them from disk or from collection.

    Very Odd.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    939
    Yes that is odd. For me it all works as it should, so I’m not sure what to suggest other than the old standby of restarting your system and see if that clears it…?
    Could it be a write permission problem?
    Maker Of Replica Macoys

    Techie Stuff:
    ArtRage 5.0.5 ~ 15" Macbook Pro
    + 22" HD Monitor ~ macOS 10.12.6 ~ 4 Core i7 3.1GHz CPU ~ 16GB RAM ~ Wacom Intuos4 M and a Spyder4Pro (to keep the colours true!)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •