ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iOS Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Results 1 to 7 of 7

Thread: New to Artrage

  1. #1
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Ontario/Canada
    Posts
    88

    Smile New to Artrage

    This is my first post https://forums.artrage.com/images/icons/icon7.png I have several ??'s and in time hope to get them all answered with your help. I am still reading the manual and trying to make my way through it before attempting any images. I would like to create an image 13.5 x 19.750. I have at this time only the Demo and it will not allow this size. My ? is this. When I do purchase a full version,will my present printer print out this size (Canon MP 490). If it will,how do I go about doing it. Thank You

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Rome (Italy)
    Posts
    24,113
    Welcome in here! Pleased to meet You and enjoy Your artworks! Wish You all the best and to have much fun with Artrage!
    Panta rei (everything flows)!

  3. #3
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Ontario/Canada
    Posts
    88

    Tags

    What r tags & why use them here, what is there purpose?
    Last edited by DJM; 02-18-2016 at 11:55 PM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Australia
    Posts
    599
    Quote Originally Posted by DJM View Post
    I would like to create an image 13.5 x 19.750. I have at this time only the Demo and it will not allow this size. My ? is this. When I do purchase a full version,will my present printer print out this size (Canon MP 490).
    It all depends on your printer. I have the Canon MP640 (couple of series higher than yours) and the largest paper size it'll fit is still A4.

    I gather your measurement is centimetres? Your printer should easily print that since A4 is 21.0 x 29.7cm and your measurement requirement is smaller.

    Are you on a computer or a handheld device?

    I'm surprised your demo version of ArtRage doesn't print at that size.

    Quote Originally Posted by DJM View Post
    If it will,how do I go about doing it.
    When you make a new painting (File/New Painting on the menu bar on pc), there is Print Size tab in the dialogue box that comes up where you can type in your measurement. Then it will print at that size wherever you're up to with your painting.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Ontario/Canada
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by hildee View Post
    It all depends on your printer. I have the Canon MP640 (couple of series higher than yours) and the largest paper size it'll fit is still A4.

    I gather your measurement is centimetres? Your printer should easily print that since A4 is 21.0 x 29.7cm and your measurement requirement is smaller.

    Are you on a computer or a handheld device?

    I'm surprised your demo version of ArtRage doesn't print at that size.



    When you make a new painting (File/New Painting on the menu bar on pc), there is Print Size tab in the dialogue box that comes up where you can type in your measurement. Then it will print at that size wherever you're up to with your painting.
    My image size was in inches,,sorry,I must learn 2 B more specific. I use a Macbook pro 15 inch laptop,and AR does let me know that my size is 2 large 2 print. Is my alternative, 2 place the image on a stick & then get it done at a print shop? If so, then at what resolution should I use 2 create the image? Thank U

  6. #6
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Ontario/Canada
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by mr.pros View Post
    Nice to meet you fellow you are welcome here.
    Nice 2 meet U mr.pros, I am from Canada. Where are U from? I am looking forward 2 meeting many interesting people and 2 B able 2 learn from them. Have a great day

  7. #7
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Australia
    Posts
    599
    Quote Originally Posted by DJM View Post
    My image size was in inches,,sorry,I must learn 2 B more specific. I use a Macbook pro 15 inch laptop,and AR does let me know that my size is 2 large 2 print. Is my alternative, 2 place the image on a stick & then get it done at a print shop? If so, then at what resolution should I use 2 create the image? Thank U
    Yes that'd be the printer - like mine not big enough for over A4. Print shop sounds like a good idea in this case. People do print a big image using A4 and put it all together with different parts of the image on different sheets. A little bit arty that way, haven't tried it myself.

    As for resolution, I haven't printed in ArtRage for ages and I think it's a little different from other programs. I would ask in the Technical Forum where people are more likely to see your question

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •