ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iOS Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: ArtRage Package and Script Files.

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    New Zealand
    Posts
    3,140

    Exclamation ArtRage Package and Script Files.

    Due to the size of most ArtRage Package Files, and the potential size of Script files that include paintings, while we will be making some available directly from our site we will unfortunately be unable to host them directly on our forums. The storage space and bandwidth required to support them is too much for our current system.

    If you would like to share Package and Script Files we suggest you use a free hosting service to store the file, and place a link in a forum post to allow others to download. It's possible that in the future our systems may change to allow files to be included directly, but that isn't on the cards currently.

    I've left this thread open so that users can make suggestions as to file sharing services that might be good for Packages and Scripts. We're looking in to some possible alternatives as well.
    Matt
    ArtRage UI
    Ambient Design.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hamburg Germany
    Posts
    472
    Thank you very much for explanation Matt.

    BTW: what is actually stored in binary part of the *.arscript file? I stripped that part off from a test file and didn't notice any difference by playback (beyond of fact the file is now much much smaller)

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NC, USA
    Posts
    2,874
    For anyone looking to share their .arscript and .arpack files, DropBox offers free file hosting space, and is extremely easy to use. I've also used MediaFire in the past, but I find the advertisements have been getting a bit annoying (multiple pop up windows, etc).

    Quote Originally Posted by Strandy View Post
    Thank you very much for explanation Matt.

    BTW: what is actually stored in binary part of the *.arscript file?
    If I remember correctly, the binary holds the information for things such as the canvas grains, stencils, and presets. You may not have noticed any change, because it may have defaulted to the same canvas you used (so the texture just happened to match, what was used in the script).
    Nothing is easy to the unwilling.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Nevada
    Posts
    139
    Ok, call me lazy, but I really don't want to install yet another program or sign up for yet another website.

    I understand not having the bandwidth to host, say, a 50MB file. But my script file is 9.89 KB, and I don't think it will clog the servers terribly.

    Please consider allowing arscript attachments, limited to under a couple of hundred KB or so.

    Thanks!
    Cat Boxes, a web comic

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NC, USA
    Posts
    2,874
    I'm finding DropBox to be very user friendly, so far. As long as I don't run into any unforeseen complications with the sharing of my files (meaning, I don't end up with so many files I need to share, that my account goes into blackout periods), I doubt I'll be using anything else in the future.
    Nothing is easy to the unwilling.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Nevada
    Posts
    139
    Someonesane, Dropbox actually looks like the perfect solution to when my PTG files are too big to send through e-mail. (So, thanks for that! )

    For the forums, though, I was hoping to keep things 'local' and not have to rely on a third party.
    Cat Boxes, a web comic

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    France
    Posts
    35

    Question Package - Colors

    Hi,

    I have a question about the use of packages.
    I have created a package with a pencil, an ink penand a colors set.
    When I import it in my other artrage, I can find my pencil and my ink pen but not my colors set.
    How can i retreive a color set added by a package ?

    Thx !

  8. #8
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NC, USA
    Posts
    2,874
    Quote Originally Posted by Judebox View Post
    Hi,

    I have a question about the use of packages.
    I have created a package with a pencil, an ink penand a colors set.
    When I import it in my other artrage, I can find my pencil and my ink pen but not my colors set.
    How can i retreive a color set added by a package ?

    Thx !

    The color samples are saved to the Colors folder in the ArtRage Resources folder. For example, let's say I made a pack where I added a Samples group named "My colors", with a .col sample set named Colors1 in it. When I, or another user, imported that pack later, the Colors1 .col set would be found by opening the Samples panel, selecting on the option to "Import New Local Color Sample Set" (or global) option from the menu, and selecting the "Colors1" file from the "My colors" folder group within the Colors folder (Resources>Colors>My Colors>Colors1).
    Nothing is easy to the unwilling.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    France
    Posts
    35

    Question

    Quote Originally Posted by Someonesane View Post
    ... within the Colors folder (Resources>Colors>My Colors>Colors1).
    Hi Someonesane,
    Thanks for the answer but I've already looked in this folder after having added my package. And there is no other "col" file instead of the default ones.
    I tried to remove and add the package again but I have the same problem.
    It is strange because the pencil and ink pen files can be well retreived in the "Resources" folder after the package add.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    NC, USA
    Posts
    2,874
    Hmm. Have you tried to repack the .col file group with the .arscript? Maybe it didn't attach properly, or wasn't dropped over the correct group during its addition to the pack (a mistake I've made a couple times in past). If you have tried to recreate the pack group, and it still does show, then it might be a bug, which the AR team will have to look for.
    Nothing is easy to the unwilling.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •