ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iPad Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Results 1 to 6 of 6

Thread: Mixing Colours.

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    11

    Mixing Colours.

    Is there a way to mix colours similar to how one does it for real water or oil painting.

    If not could this be added a future enhancement.

    i.e. If I have the palette open and touch a "yellow" colour 3 times and then a "blue" once it would create a new colour with a mix of 3 parts yellow to one part blue i.e. a shade of green

    i.e. I would like to work in a mode that would support my normal painting and help me to improve my colour mixing

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Alabama
    Posts
    1,942
    I like this idea...perhaps the artrage team will look into it
    Try to see as many angles of vision as possible...no single one of us has a "handle" on the whole picture.

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Posts
    6
    There is a way, if you add layer then mix on that layer and sample it. You can then paint on your original layer and delete the mixing layer. Does this help?

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Posts
    11

    Will give it a try but was hoping for something simpler

    Will give it a try but was hoping for something simpler and needing less interactive steps

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    5957′NW 3019′EL
    Posts
    1,082
    try it:
    1.tools -> color opt -> real color blending
    (or just click for menu to "current color" at color palette ring)
    2.use your main tool (I used oil brush)
    3.use knife named as "Just blend color"

    ?
    ps. try to turn off "auto clean" at brush settings
    Attached Images Attached Images   
    choosing the words, we lose thoughts
    facebook, B, tumblr

  6. #6
    Join Date
    May 2011
    Posts
    11

    Instruction for iPad.

    Okay - but I think these instructions are for a platform other than the iPad.

    How does one do this on the iPad
    Especially for the new version that came out today

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •