ArtRage 5 Product PageArtRage Lite Product PageArtRage for iPad Product PageArtRage for Android Product PageArtRage  Android Oil Painter Free Product PageArtRage  Free Demos Page

Results 1 to 5 of 5

Thread: Bug? Preset selection not there or lost sometimes

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Gallery
    View images
    Posts
    9

    Bug? Preset selection not there or lost sometimes

    It seems that the highlight on a preset in the Preset Collection is lost if you click and release on the Tool Settings palette title bar (without changing anything on this palette). I think I've also seen the preset selection go away under other circumstances, but I can't seem to recall exactly when. I would think that the selection for a particular tool preset should only disappear if a settings change is made to that tool and not under any other circumstance.

    Also, after just starting AR3, when selecting a tool and with the presets palette open, none of the tools show a selection highlight in the presets. Shouldn't there always be a preset selected when you switch to a new tool if settings haven't been changed?


    This is just a minor annoyance in an otherwise great program.

    Cheers,
    Adrian

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ambient Design
    Gallery
    View images
    Posts
    3,521
    Thanks for the report, Adrian!

    That's correct, clicking the titlebar of the settings panel isn't intended to remove the highlight, I've made a note of this to be looked at here. When starting ArtRage, in the situation you describe when selecting a tool, it isn't intended for a preset to be highlighted, only if a preset is specifically selected. This may change in the future, thanks for the feedback!
    Dave
    Resident Bug-Hunter
    Ambient Design

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Gallery
    View images
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by DaveRage View Post
    When starting ArtRage, in the situation you describe when selecting a tool, it isn't intended for a preset to be highlighted, only if a preset is specifically selected. This may change in the future, thanks for the feedback!
    Dave,

    Could you confirm that when selecting a tool (without having changed any settings) the settings that the tool uses are those of a specific preset? If this is so, shouldn't this be reflected as a preset selection?

    Thanks,

    Adrian

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Milky Way
    Gallery
    View images
    Posts
    858

    Also please see

    http://www2.ambientdesign.com/forums...649#post250649

    Excerpt

    iceaxe / Thanks Orianelima

    Have tried adopting your configuration as a new preset
    but a couple of the dials (that should remain at zero)
    keep reverting to 50% despite the fact that I have named and saved the preset.
    Last edited by iceaxe; 12-22-2009 at 08:08 AM. Reason: Save disc space

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    New Zealand
    Gallery
    View images
    Posts
    3,243
    When you select a tool, the settings it had when you were last using it should be restored. So if you select a preset, change tools, then return to the first tool the preset's settings will be active even though the preset is not lit.

    Looking in to the problem mentioned in the other thread.
    Matt
    ArtRage UI
    Ambient Design.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •