Results 1 to 10 of 25

Thread: Plugins + Watercolor [AR3 Studio Pro]

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rome/Italy
    Posts
    1,231

    Thumbs up Plugins + Watercolor [AR3 Studio Pro]

    a simple solution for watercolor paintings (for ArtRage 3 Studio Pro)

    well.. I have used a "free "plugin for this experiment (only PC version)

    Filter: Thredgeholder
    http://www.littleinkpot.co.uk/FreePlugins.htm

    1) "FILE / IMPORT IMAGE FILE TO LAYER" to impor your image, and apply Thredgeholder filter for create the sketch

    Name:  tuto1.jpg
Views: 9249
Size:  361.4 KB

    Name:  tuto2.jpg
Views: 9018
Size:  256.2 KB

    2) Create a new layer (or more layers) and set "Blend Mode/Tint"

    Name:  tuto3.jpg
Views: 8870
Size:  352.1 KB

    3) Uses water colors on the layer (or multiple layers)

    Name:  tuto4.jpg
Views: 17215
Size:  422.3 KB

    I recommend these Watercolor presets:
    Delicate on Dry, Dried Strokes, Dry on Wet, Wet on Wet

    Ciao!








    .
    Last edited by misterpaint; 08-12-2010 at 06:19 PM.
    .
    //
    Stefano Fiore - Rome/Italy (Misterpaint)
    // Tablet Wacom Intuos 4 Medium- XP SP3
    // My Portfolio: http://www.stefanofiorearte.com
    // 3D Art Gallery for all artists (my web project) http://www.grifioartgallery.com

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Birmingham, UK
    Posts
    29

    does that mean?

    Are you saying it's now possible to use photoshop plugins in ArtRage?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ambient Design
    Posts
    3,857
    Yes.
    Not all Photoshop plugin filters work. (And you should save your work before testing which ones do work!)
    But there are many plugins which do work. Photoshop plugin filter support is only available with ArtRage Studio Pro, not with ArtRage Studio.
    AndyRage's mantra for graphics engine code:
    "Sure - how hard can it be?"

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rome/Italy
    Posts
    1,231
    Not all Photoshop plugin filters work but this it's ok
    I have tried at least a hundred filters, all work well!


    soon.. the list!
    .
    //
    Stefano Fiore - Rome/Italy (Misterpaint)
    // Tablet Wacom Intuos 4 Medium- XP SP3
    // My Portfolio: http://www.stefanofiorearte.com
    // 3D Art Gallery for all artists (my web project) http://www.grifioartgallery.com

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    Soap Lake, Washington
    Posts
    487
    I really liked this plugin and thanks for sharing it with us.

    Judith
    See ArtRage2.5 and 3.0 Studio Pro Tutorials:
    http://www.youtube.com/JudithTramayne
    or
    https://www.artrage.com/artragebasic.html

    Children's Book - The Wonderful World of Wunks
    Written, illustrated, animated and narrated by Judith Tramayne

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    West Yorkshire, England
    Posts
    1,173
    Norton blocked and remove this when I downloaded it, said it was a risk.
    You can view all my other artwork here http://spookyjules.blogspot.co.uk/

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Mississippi, United States
    Posts
    205

    Norton says this is a high risk site

    Norton blocked the download of this and said it is a "High Risk" site.

    Filter: Thredgeholder
    http://www.littleinkpot.co.uk/FreePlugins.htm

    anyone else had this problem?

    Can a filter be taken out of a Photoshop folder and placed into AR

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    North Wales
    Posts
    2,028
    I think nortons is being a bit over zealous, I have Mcafee's and it says it's OK. And Yes you can copy a plugin out of a photoshop folder and use it in Artrage. But not every plugin will work with artrage.
    Bumble on deviantART
    Bumble's Photos
    Friendship is the song in your heart and friends are the ones who sing it back to you when you forget the words.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    St. Louis, MO, USA
    Posts
    1,598
    Misterpaint, once again, thanks!!! With not having any Photoshop experience, I was not all that aware of using filters. I was curious though when I saw that Studio Pro had filter capabilities but had no idea as to how one would or could use them. I downloaded this and placed the filter file into my filter folder and then went through your steps. What a treat this was!!! I wasn't sure how to execute Thredgeholder but I was able to find how via the AR3 manual in the filter section. Viola!!! So cool and fun!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •