PDA

View Full Version : outside fills



pslane
05-16-2016, 02:29 PM
Is there a way to use an outside fill in ArtRage? Like, in my hard drive files I have tons of fills/background/texture/wallpapers, etc. I would love to be able to use them in ArtRage.
Thanks,
pslane

HannahRage
05-16-2016, 02:36 PM
Yes, absolutely! There are four different ways, offhand.

1. Copy/import as a background layer (will be a flat paint layer)

2. Import as a canvas grain (will be a texture) and/or pattern (will be a canvas colour that won't affect paint)

3. Import as a Pattern Fill (fill tool - will use the imported image as a repeating pattern of paint)

4. Import as a stencil (lets you add your own paint to the pattern/texture)


Do any of those sound like what you're looking for?

pslane
05-17-2016, 04:04 AM
Yes! Seems like I had done #3 before and forgot doing it. Thank you and I will experiment with them all.
pslane