PDA

View Full Version : crop tool?



Lee
03-30-2007, 02:20 AM
Dear AR, i thought i saw on the Ambient site that there was a crop feature in ArtRage 2, for instance, i just did a painting and i want to take out some of the right side and bottom,,,,is there a crop tool and i just can't find it? if i want to edit/crop an ar project i put it in my old paint prigram but that makes blurry marks on the painting when i put it back into ArtRage, Thank You.

pa.is there any way to go back and forth to Ambient home page,Ambient Forum and ArtRage without separately going through the internet? can they all be connected? Thank You.

Fashmir
03-30-2007, 05:02 AM
Hi Lee. There is not a cropping "tool" but you can easily crop an image in ArtRage. Here's how: [Note: You might need to use the scroll bar at the bottom of the column of pictures to see it all. Sorry]

http://www.fashmir.com/AR_Forum/AR%20Cropping%20Step%201.jpg
http://www.fashmir.com/AR_Forum/AR%20Cropping%20Step%202.jpg
http://www.fashmir.com/AR_Forum/AR%20Cropping%20Step%203.jpg
http://www.fashmir.com/AR_Forum/AR%20Cropping%20Step%204.jpg
http://www.fashmir.com/AR_Forum/AR%20Cropping%20Step%205.jpg

Hope this helps.

Lee
03-30-2007, 06:46 AM
Dear Fashmir, Thank you very much ! that was a HUGE help! took me while :roll: but did it , thanks again, :D

Lee
03-30-2007, 06:47 AM
now i have to learn how to string pictures together like you did :oops:

D Akey
03-30-2007, 07:58 AM
Thanks Fashmir!

Nice tutorial.

Let's put this one in the Tips n' Tricks forum if it's not already.

DaveRage
03-30-2007, 11:11 AM
Good idea! Just moving it now as it is a very nice clear explanation :)

Fashmir
03-31-2007, 03:56 AM
Glad to help. :wink:

pai
04-01-2007, 07:21 AM
hi fashmir,

thanks for your detail tutorial. i've already tried it out on my avatar. :D