PDA

View Full Version : Grain as hair



free2
01-11-2007, 10:24 AM
You can change the paper settings on a certain layer.
Edit Paper Settings - Click on Grain - and Load a file.

I loaded a file - black and white with a hair structure.
And here showing how it was made.

Perhaps this is something for the tutorial section?

free2
01-11-2007, 10:25 AM
And here a little more result. I have used three layers with different color on each layer. I believe perhaps you can use two different hair-files - slightly different - to have one for the shiness and an other for dull parts... just experiment....

free2
01-11-2007, 10:26 AM
And here is the hair-file if you want to experiment with it yourself.
The width is only 640 pixels - downsized - to be allowed to upload it... but you can experiment with it and then doing your own hair to use as grain in the paper settings!
:roll:

free2
01-11-2007, 11:17 AM
And here is an experiment with three different grain-files to try to get some shiny parts. But it is not so easy...

free2
01-11-2007, 11:37 AM
a little more experimenting with three different grain-files for the hair and four layers. Hope someone will try and experiment - perhaps it is possible to make some hair - quick and easy?!.,

DaveRage
01-11-2007, 06:49 PM
Nice idea! I'm just going to move this to the Tips and Tricks forum